Waarom speuren

Ja, waarom zou je gaan speuren met jouw hond. Dat kan je je afvragen.

Kwaliteiten

Je kunt gaan speuren met jouw hond omdat je daar jouw hond én jezelf een enorm groot plezier mee doet. Wie wil dat nou niet, doen wat hij (van nature) als de beste kan? Wie wil nu niet zijn kwaliteiten ten toon spreiden en succes oogsten met wat hij heel goed kan?

Zelfvertrouwen

Dat zou jouw zelfvertrouwen ook een boost geven toch? En als jij een klus geklaard hebt en wanneer je daarvoor complimentjes in ontvangst mag nemen, dan begin jij toch ook te stralen van geluk toch? De ogen van jouw hond zien stralen, wie wil dat nou niet?

Anders zien

Die stralende ogen, dat is bij jouw hond ook zo. Van speuren, daar wordt jouw hond mentaal door uitgedaagt. En jij, jij gaat dingen ook heel anders doen en beleven tijdens het speuren. Je gaat jouw hond met hele andere ogen bekijken, je gaat dingen anders zien en ook andere dingen zien.

Anders voelen

Je ervaart jouw hond heel anders dan dat je gewend bent. En dat klopt ook, want je doet ook iets heel anders met jouw hond dan wat jullie gewend zijn. Jij doet anders en jouw hond doet ook heel anders dan dat je gewend bent. Je voelt je daardoor ook heel anders.

Gewoon leuk

Je kunt gaan speuren met jouw hond omdat je dat gewoon hartstikke leuk vindt om samen te doen. Maar je kunt ook gaan speuren met jouw hond omdat je graag wilt dat jouw hond meer zelfvertrouwen krijgt, of omdat je wilt dat hij dingen die hij eng vindt, minder eng gaat vinden.

Uitvallende hond

Of je wilt een leuke hobby met jouw hond waardoor jouw hond uiteindelijk ook andere honden leuk gaat vinden ( in het geval dat niet zo is en hij bijvoorbeeld uitvalt naar andere honden). Dan is speuren ook één van de mogelijke werkvormen in een (coach) traject.

Spiegelen

Een coach traject waar bijvoorbeeld ook spiegelen met je hond een onderdeel kan zijn. Of je krijgt inzichten en ervaart veranderingen door een van de vele andere inzicht gevende werkvormen. Speuren met jouw hond kan óók jouzelf helpen om dingen anders te ervaren en te zien.

Burn out

Speuren met jouw hond kan ook een onderdeel zijn van een traject en als investering in jezelf. Hond helpt baas of baas helpt hond of allebei. Dat kan. Jouw hond trekt jou er doorheen, bijvoorbeeld als je een burn out hebt, als je wilt genieten met en van jouw hond, in een prikkelarme omgeving.

Er is zoveel mogelijk, waarbij ik je graag help.

info@sjoukjelautenbach.nl