Nicole en Roxy

 

Even een leuke update!!

Mijn hond Roxy en ik speuren nu ongeveer 1,5 jaar bij Sjoukje, en ik kan met recht zeggen dat het zijn vruchten afwerpt in het sociale leven van ons samen.

Door de langzame opbouw van alleen speuren naar met zijn 4en speuren, tolereert mijn hond al veel meer buiten van andere honden.

Ik kan gemakkelijker met der langs andere lopen zonder te veel spanning en uithaal. Ze gaat nu zelfs met een uitlaatservice mee!!!

Laatst kwam der neus helemaal goed van pas. Ik was verdwaald in het Larserbos ( ja ja dat is mogelijk 🙂 ) en ik wist dat er een mevrouw voor me liep, maar die liep zo snel dat ik der niet meer zag. Nu wist ik wel dat zij van die kant kwam waar mijn auto ook stond.

Je raadt het al, ik heb Rox de voetafdruk van waarschijnlijk die vrouw laten ruiken, en net als met een speursessie Rox het commando zoek gegeven. En ja hoor daar gingen we, het was wel ff vingerkruisen of we het goeie spoor hadden? Maar met der neus op de grond hebben we de auto terug gevonden, fantastisch om zo te kunnen vertrouwen op je hond.

Het speuren is dus niet alleen leuk, maar de band die je opbouwt en de samenwerking kunnen veel betekenen voor het verdere leven.

Groetjes Nicole

Plaats een reactie