Opleiding

Interne opleiding instructeur speuren

Als jij al enige tijd speurt (bij speurhondenschool Lelystad) dan is het ( als je bij het team past), wellicht mogelijk om intern door Sjoukje opgeleid te worden zodat je ook lessen in praktijkspeuren kunt gaan geven bij Speurhondenschool Lelystad. Dit is een individueel traject en de opleiding wordt op maat gegeven.

Als instructeur praktijkspeuren ben je bezig met een vorm van speuren die honden laat groeien. Honden worden zelfstandiger, de concentratie verbetert en het doorzettingsvermogen groeit. Deze vorm van speuren is zonder druk of dwang, de hond doet wat hij van nature al kan: zijn neus volgen.

Je leert verschillende honden en verschillende bazen begeleiden zodat ze stapsgewijs en in verschillende contexten succes hebben tijdens het speuren. De groei die de honden doormaken tijdens het speuren, heeft ook effect op het welzijn van de hond ( en de baas) in het dagelijks leven.

Als instructeur praktijkspeuren ga je lessen geven binnen de Speurhondenschool Lelystad. Je hoeft dus geen eigen bedrijf te beginnen.

Het is in sommige gevallen ook mogelijk om opgeleid te worden als je in je eigen bedrijf speurlessen wilt gaan geven of als je meer verdieping wilt als je al speurlessen geeft.

Contact